Ангелкова: От януари до юни има около 8% ръст на чуждестранните туристи

Политика

05-08-2017, 13:52

Снимка:

bnt.bg/кадър

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ангелкова: Безкомпромисни сме - проверките по Черноморието продължават!

Темата за по-чистия морски туризъм е изключително важна

От януари до юни имаме над 3,3 млн. чуждестранни туристи, което прави около 8 % ръст. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на дискусията „По-чист морски туризъм“ в Бургас, цитирана от Агенция „Фокус“.

По думите и темата за по-чистия морски туризъм е изключително важна, свързана с развитието на туризма, особено имайки предвид, че той е един от структуроопределящите отрасли на българската икономика.

По думите й за област Бургас има положителен тренд в ръста, както на туристите, така и на приходите. Министър Ангелкова обърна внимание, че морският туризъм формира повече от 70 % от приходите от туризъм на годишна база в страната. Тя припомни, че само за миналата година от май до октомври месец имаме над 6 млн. и половина чуждестранни туристи. Ангелкова уточни, че това е 18 % ръст за лятото. Министърът на туризма посочи, че това е един изключителен рекорд и огромно постижение, което и тази година се надгражда. „Всичко това са цифри и статистики, които показват колко е важен туризмът и как мерките, които ние заедно - местните власти, бизнесът, правителството и Народното събрание предприемаме и следва да предприемем, за да можем да гарантираме устойчивост и по-високо качество“, допълни министърът на туризма Николина Ангелкова.