Ансамбъл „Българе“ с невероятен спектакъл на сцената на „Фолклорен извор“

Велико Търново Лайф

07-08-2017, 07:00

Снимка:

Община Свищов

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Най-малкият участник на фестивала тази година е тригодишният Михаил от плевенското село Петокладенци

Третата концертна вечер на фолклорния фестивал в село Царевец премина изключително впечатляващо за публиката и гостите на „Фолклорен извор“. Ансамбъл „Българе“ подариха на зрителите в лятното кино невероятни моменти на споделена радост и преклонение пред българските традиции и обичаи. С невероятна лекота и прецизност танцьорите пресъздадоха моменти от българския фолклор, в съпровод с музикалните изпълнения на певицата Албена Вескова. Кметът Генчо Генчев благодари на гост-изпълнителите за усещането, което оставиха в многобройна публика и за любовта, с която съхраняват и предават усещането за гордост във всеки българин. Той поднесе плакет, грамота и цветя на учадтниците в знак на благодарност за невероятният спектакъл, който поднесоха на сцената на „Фолклорен извор“.

В конкурсния ден атрактивно беше участието на най-малкият участник - тригодишният Михаил Ангелов от с. Петокладенци, обл. Плевен, който пресъздаде традиционен обичаи – наричане „Ще идем да честитим Коледа“. По-късно през деня Френският фолклорен състав „Месечинка“ изпълниха на български език три народни песни, облечени в традиционни български носии. Това силно впечатли публиката, която бурно ги аплодира.

Финалът на НФФ „Фолклорен извор“ предстои от 20.00 часа в неделната вечер, когато ще бъдат обявени победителите и лауреатът на „Фолклорен извор“ 2017 година, а за празничното настоение ще се погрижи Конушенският народен оркестър.