Футболисти и музиканти подкрепят втория детски диабетен лагер на Асоциация "Докосни дъгата"

56 деца и младежи със захарен диабет ще се забавляват край морето

Задава се второто издание на Национален детски диабетен лагер "Докосни дъгата". Събитието ще бъде официално открито на 16 август от 11 ч. в СОК Камчия в УВЦ "Юрий Гагарин". Гости на откриването ще са Даниел Боримиров и Дарин Великов, както и треньори от ФК "Левски" и от БК "Черно море".

В тържеството, организирано от Асоциация "Докосни дъгата" и партньорите на проекта, ще се включат и проф. Валентин Игнатов - директор на УМБАЛ "Св. Марина, представители на МУ Варна и на Община Варна. Младежите пък ще бъдат забавлявани с музиката на Руди, Дули, Муден и Кукушев, Есил Дюран, Рени и други.

"Търсим иновативен подход към достигане до сърцата на нашите младежи и подготвяме заснемане на музикален клип с Руди, Дули, Муден и Кукушев. Това се приема много добре от момчетата и момичетата и е продължение на опита от миналата година, когато заснехме втори клип към песента "Мираж" на Д2", сподели д-р Денислава Ангелова, председател на УС на Асоциация "Докосни дъгата".

В програмата на лагера е предвидена сутрешна тренировка с ФК "Левски" на 17 август, както и обучение по водно спасяване с БЧК на 18 август.

Лагерът е за 56 деца и младежи със захарен диабет. За тях ще се грижи екип от лекари, психолози, педагози и родители.

Асоциация "Докосни дъгата" има подкрепата за организиране на лагера на УМБАЛ "Св. Марина", Медицински университет - Варна, издателствата Анубис и Булвест, РСР Медтроник България, ФК "Левски", жилищен комплекс "Лабиринт".