Върви усилена работа по ремонтите на пътните мрежи в Ген. Тошевско

В изпълнение на капиталовата програма за 2017 година

Повече от две седмици в община Генерал Тошево върви ремонт на общинската и уличната пътни мрежи. Вече приключиха пътно-строителните дейности по отсечките Калина-Василево и Пчеларово-Царевец. В с. Житен чрез публично-частно партньорство се рехабилитира една от улиците в центъра, а паралелно с това се извърши и ремонт на автобусната спирка в селото, който беше плануван в капиталовата програма на Общината. В момента се работи по асфалтиране на улична мрежа в с. Изворово, която се реализира отново на базата на публично-частно партньорство между Общинска администрация и земеделски производители от района.
Работни групи на фирмата изпълнител, разпределени по райони, започнаха изкърпване, а на места и цялостна рехабилитация на уличната мрежа в града. Нова пътна настилка се полага на улиците „Васил Комаров”, „Първи май”, „Елин Пелин”, „Тодор Рачински”, „Черно море” и „Димитър Дончев”. Където е необходимо, се полага биндер (асфалтова основа), поставят се нови бордюри.
Завършени са тротоарните настилки по улиците„Патриарх Евтимий” и „Петко Д. Петков”, и в момента се работи по ул. „Димитър Благоев”. През изминалите дни се извърши засмоляване с битум на главния път в града, три вътрешни улици и парка. Тази година за инфраструктурни дейности на улици в Генерал Тошево са предвидени 250 000 лв. от общинския бюджет.
Във връзка с предстоящото обособяване на допълнителни алеи в гробищния парк, с общинска техника и работници върви запръстяване.
През този месец предстои стартът на пътно-строителните дейности по общинската пътна мрежа. За рехабилитация са предвидени четвъртокласни пътни отсечки – за с. Снягово и за с. Лозница. Общата сума, заложената за ремонт на общинската пътна мрежа в бюджет 2017 е 228 500 лв.
Строително-монтажните работи на общинската пътна мрежа и общинския сграден фонд стартираха през юни, но август е месецът, в който по тях върви най-активна работа.