Искат нова детска площадка в кв. Крайморие, сегашната е крайно недостатъчна за малчуганите

Животът

10-08-2017, 13:41

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Крайморие ще има защитен кей за лодки

Предложението е на общинските съветници от ГЕРБ Калояна Живкова и Димитър Людиев

Да се изгради нова детска площадка в квартал Крайморие, предлагат в докладна записка общинските съветници от групата на ГЕРБ Димитър Людиев и Калояна Живкова.
Двамата представители на местния парламент обръщат внимание, че Крайморие е един от бързо развиващите се райони на Бургас с млади семейства и активен летен туристически сезон.
"След няколко срещи с жители и последвало заявление, подписано от 240 собственици на имоти, стана ясна необходимостта от изграждане на детска площадка на територията на населеното място", пише в предложението на съветниците.
В заявлението си жителите на квартала припомнят, че на улица „Вълнолом“ срещу номера 2, 3 и 3А преди години се помещаваше детската градина. В момента децата на Крайморие посещават нова и добре оборудвана сграда, която е разположена на друг терен. На мястото на стария стои, в много лошо състояние, бившата детска градина, която вече е дарена на Община Бургас. Теренът под постройката също е собственост на Община Бургас. Искането на жителите на квартала е точно там да бъде изградена нова детска площадка.
Към този момент в Крайморие има една детска площадка, комбинирана със стрийт фитнес и футболно игрище. През летния сезон тази площадка е крайно недостатъчна за всички деца, които живеят и почиват в населеното място.
Димитър Людиев и Калояна Живкова предлагат преди да бъде определен теренът за площадката Община Бургас да организира обществено обсъждане с жителите на квартал Крайморие. Средствата за съоръжението да бъдат заложени в Бюджет 2018 на Община Бургас.

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен