МВР откри и задържа за 24 часа майката изоставила бебето си в Западен парк

Крими

14-08-2017, 13:19

Снимка:

mvr.bg

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Откриха мъртво бебе в Перник

Нов случай на изоставено дете в София

С разпореждане на прокуратурата на 18-годишната Ю.В. е наложена мярка за неотклонение задържане под стража” за срок до 72 часа

Оперативно-издирвателните действия на криминалистите започнаха, след като на  11 август в полицията бе получен сигнал за изоставено дете на поляна в столичния Западен парк, информира пресцентърът на МВР. Изпратените на място екипи на полицията и спешна помощ предприеха стъпки за настаняване на момиченцето в болнично заведение и издирване на родителите му. На място бе извършен оглед, образувано бе досъдебно производство. В резултат на предприетите професионални действия, ден по-късно - на 12 август, служители на столичното Трето РУ  установиха биологичните родители на детето. Бащата се явил на призовката за разпит, а майката се укрила.  В процеса на работа, на 13 август след обяд, майката на изоставеното 9- месечно момиченце, Ю.В./18г./, била открита при нейна приятелка в ж. к. „Овча купел”.
Ю.В. е задържана в Трето РУ с полицейска мярка до 24 часа, а материалите по случая са докладвани в Софийска районна прокуратура. Задържаната е привлечена като обвиняема по чл. 182 от НК, наложена й е мярка за неотклонение „задържане под стража”  за срок до 72 часа.