След атентата жителите на Барселона са помагали с превоз, храна и подслон на нуждаещите се

Туристическата администрация в Барселона е предложила безплатни стаи на хилядите посетители на града, останали на улицата

Ако нещо бе доказано след ужасното зверство в Барселона, това е непоколебимостта на човешкия дух, констатира телевизия канал "Юронюз", цитирани от БТА.
Докато службите за спешна помощ са полагали отчаяни усилия да помогнат на хората, лежащи ранени на пешеходната улица "Рамблас", жителите на града са се обединили и в знак на солидарност са предлагали безплатен превоз, храна и подслон на нуждаещите се.
Телевизията интервюира Мохамед, един от хората, предложили превоз на изпадналите в безизходица туристи. По думите му всички са били уплашени, някои не са осъзнавали какво точно се е случило, а мнозина са крещели. "Качих шведски туристи, чиято дъщеря била близо до нападението. Тя беше ранена в крака, след като етажерка от будка паднала върху нея. Те бяха толкова уплашени. Сърцето ми се свива само като си помисля за това".
"Юронюз" подчертава, че това не е бил изолиран акт на добрина. Туристическата администрация в Барселона е предложила безплатни стаи на хилядите посетители на града, останали на улицата, след като полицията блокира райони, в които има около 50 хотела. Така останалите без подслон имаше къде да прекарат тази нощ, преди да бъде възстановен редът, добавя телевизията.