Милиардерът Карл Икан се оттегли от поста "специален съветник" на Доналд Тръмп

Тръмп загуби тази седмица два консултативни съвета с представители на бизнеса заради реакцията му на размириците, избухнали в Шарлотсвил

Милиардерът Карл Икан се оттегли от ролята си на специален съветник на американския президент Доналд Тръмп след критики, че препоръките му могат да доведат до политика, благоприятно за собствените му инвестиции, предаде Ройтерс.
Някои конгресмени демократи и поддръжници на биогоривата твърдят, че препоръките, които Икан дава на републиканската администрация в Белия дом, създават конфликт на интереси с бизнеса му, включително негова компания за преработка на петрол.
В писмо милиардерът посочва, че се оттегля, за да предотврати "партийни кавги" за ролята му.
Тръмп загуби тази седмица два консултативни съвета с представители на бизнеса заради реакцията му на размириците, избухнали в Шарлотсвил миналия уикенд.
Оставка днес подадоха и членовете на президентския комитет по изящни изкуства, чиито почетен председател е първата дама Мелания Тръмп, информира ТАСС.
Причина за оставката е недоволството срещу позицията на президента на събитията във Вирджиния, се посочва в документа, подписан от 17 членове на комитета.
Органът е създаден през 1982 г. при управлението на президента Роналд Рейгън със задача да дава препоръки на Белия дом по културни въпроси.