Плевенчанката Леда Гачурова разказва как се събужда Барселона в уикенда след атентата (Видео)

По думите й обстановката е нормализирана, въпреки тъгата и страха

Снощи в центъра на Барселона имаше протест и контрапротест за и против мигрантите. Плевенчанката Леда Гачурова разказа в предаването "Хайд Парк" в ефира на Би Ай Ти как се събужда градът, който преди два дни стана жертва на терористичен акт, в който загинаха 13 души и 126 бяха ранени.

"Още от вчера обстановката е нормализирана в Барселона. Усещаше се атмосфера на страх и на тъга по жертвите, погубени в този безсмислен атентат. Това, което показаха барселончани, всички хора и посетители на града вчера, беше уникално и много въздействащо. Говори се за половин милион, че са се събрали на протеста в самия центъра на Барселона, в близост до атентата на площад "Каталуня". Хората показаха, че не ги е страх, че Барселона ще продължи да бъде такава, каквато винаги е бил. Вдъхнаха надежда и на мене лично, която ме е страх за живота и семейството ми.", разказа Леда Гачурова.

Тя допълни, че на контрапротеста е имало малко хора и той е бил прекъснат от множеството, обявяващо се за равенство и липса на дискриминация.

Към момента нивото на заплаха от тероризъм в Испания е 4-о, което е предпоследно, обясни още Гачурова, като в понеделник ще се решава дали то да се вдигне на 5-а степен.