От ранените в атаките в Каталуния 13 души са в критично състояние

Испанското правителство реши днес да не повишава нивото на заплаха за сигурността до максималното ниво и то остава четвърто

54 души от пострадалите при терористичните атаки в Барселона и Камбрилс са все още в болница, съобщи в Туитър каталунската агенция за гражданска защита. От ранените в атаката в Барселона 12 души са в критично състояние, 24 имат сериозни рани, 11 са с по-леки травми, а трима са съвсем леко ранени.
От тези в Камбрилс един е в сериозно състояние, двама са с по-леки рани и един е със съвсем лека травма. Испанският крал Фелипе и кралица Летисия ще отидат днес в болница в Барселона, за да посетят ранени в нападенията и лично да им пожелаят бързо оздравяване.
Испанското правителство реши днес да не повишава нивото на заплаха за сигурността до максималното ниво и то остава четвърто, една степен преди максималното.
Френската полиция извършва допълнителни гранични проверки на пристигащите от Испания в опит да открият беглец, замесен в нападенията в Барселона и Камбрилс, съобщи Асошиейтед прес.
Испанското правителство реши да не повишава нивото на заплахата за сигурността и то остава четвърто, една степен преди максималното.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия