Кралев: Ще запазя в спомените си Величко Чолаков с голямото му и добро сърце, отдадено на спорта, семейството и България

Спорт

20-08-2017, 18:23

Снимка:

facebook

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Почина големият щангист на България Величко Чолаков

Днес почина големият щангист на България, Величко Чолаков

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев изказа своите съболезнования на близките на починалия олимпийски медалист и световен вицешампион по вдигане на тежести Величко Чолаков.

Позволете ми в този труден момент да се обърна към Вас с най-искрените си съболезнования по повод огромната Ви загуба. Величко Чолаков завинаги остава в историята на спорта като един от най-успелите български щангисти.
Желязното момче на Родопите донесе радост и слава за България, спечелвайки много отличия, сред които бронзов олимпийски медал от Игрите в Атина през 2004 година, сребърно отличие от Световно първенство и Европейска титла. И до ден днешен той е единственият български щангист с олимпийски медал в категорията на най-тежките.
След края на активната си спортна кариера той остана в спорта, създаде свой клуб и се отдаде на нелеката работа да подготвя и изгражда състезатели. 
Ще запазя в спомените си Величко Чолаков с голямото му и добро сърце, отдадено на спорта, семейството и България. Поклон пред паметта му!Снимка на Деня

Щрихи от Плевен