Тодоров, ГЕРБ: Заговорят ли БСП за истина и справедливост, значи някой някъде се готви или вече краде

Корнелия Нинова трови атмосферата и поставя под съмнение търпението на ГЕРБ и милиони българи

"Ние сме принудени да се повтаряме за Цанков камък. Нинова ни обвинява в оронване на престиж. Никога не сме коментирали дали тя е виновна или не. Тя е участвала в кабинета, в който се е бил реализиран проекта. Тя се занимава само със себе си и трябва да се разграничи кога и къде БСП трябва да носи отговорност", коментираха на пресконференция на ГЕРБ.
Много е важно хората да разберат, че трябва да се поема отговорност. Вместо Нинова да се занимава със себе си, трябва да излезе и да каже, че този проект е вреден за държавата, коментира още Антон Тодоров.
Във връзка с казаното от лидера на БСП, че ще даде на съд министър-председателя и говорителите му, затова че я обвиняват за "Цанков камък“, Ненков заяви, че тя вече три пъти дава пресконференции, за да каже, че няма нищо общо с този проект.  "Казали сме единствено и само, че тя е участвала в кабинета, в който проектът се е бил реализирал. Не ни притеснява фактът, че ще ни дава на съд. Наше право е и сме си изпълнили конституционния дълг да сезираме прокуратурата“, посочи депутатът.
Заговорят ли БСП за истина и справедливост, значи някой някъде се готви или вече краде в партията им, каза още Антон Тодоров."Мълвата, която Корнелия Нинова вече ежеседмично пръска в България трябва да бъде разсеяна с факти“, заяви Тодоров. Той обърна внимание, че на днешната пресконференция на БСП Корнелия Нинова е казала, че нейното име не протича, не фигурира в прокурорска проверка за „Цанков камък“. "Не протича вероятно в тези прокурорски проверки“, обясни той. Тодоров заяви, че се сеща за 1000 страници, където името й протича.
Той попита, когато човек се изправя и твърди, че е морален стожер дали има памет, за това което е вършил преди 10 години. Тодоров попита и дали лидерът на БСП има памет, че през 1997 г. е живеела на квартира, а през 1999 г. декларира огромен апартамент , а след него още един. Според Антон Тодоров Нинова трови атмосферата и поставя под съмнение търпението на ГЕРБ и милиони българи.

В изявление по-рано днес, лидерът на БСП Корнелия Нинова съобщи, че ще заведе дело срещу всеки, който е уронил престижа и за случая с проверката на "Цанков камък": „Всички, които си позволиха да свържат моето име и БСП с корупция и с „Цанков камък“, отиват на съд - от министър-председателя Бойко Борисов до подгряващата група говорители“.