Община Стара Загора предлага нова услуга за хората с ограничена двигателна активност

Тя стартира на 1 септември

В Стара Загора се въвежда нова услуга за гражданите с ограничена двигателна активност, съобщават от пресцентъра на общината. От там осигуряват административно обслужване на възрастни хора и хора с увреждания, които са трудно подвижни или лежащо болни в домашни условия, или настанени в болнично заведение.
За да заявят домашна визита на служител на Центъра за информация и услуги, гражданите трябва да представят попълнена бланка 119 на Министерството на здравеопазването, издадена от Общопрактикуващия /личен/ лекар. В нея трябва да има заключение за състоянието на лицето и възможностите му за самостоятелно придвижване до сградата на общинската администрация. 
С бланка 119 се предотвратява възможността за злоупотреба, е обяснил секретарят на Община Стара Загора Делян Иванов. Той е уточнил, че общинската администрация има готовност да обслужва 150 души на месец в рамките на областния град. Услугата ще стартира на 1 септември, а заявки за домашни визити ще се подават на тел. 042/ 614 855 или на имейл адрес: delovodstvo@starazagora.bg .
Целта на въведената процедура е да подобри административното обслужване и осъществяване на основната цел на Общинска администрация Стара Загора, записана в Хартата на клиента. Партньори на Общината са Регионалната здравно-осигурителна каса, Регионалната здравна инспекция, Старозагорската асоциация на Общопрактикуващите лекари и Районната лекарска колегия към Българския лекарски съюз.