Двама старозагорци в „Отбора на надеждата“ за Мондиала по футбол

За бездомни хора в Осло

Тази година националния „Отбор на надеждата”, който ще представи България на световното първенство по футбол за бездомни хора в Осло от 29 август до 5 септември, заслужено попаднаха двама старозагорци. Двамата младежи от град Стара Загора са Димо Колев от ДДЛРГ „Българка” и Сами Дуков.
Заместник-кметът на Община Стара Загора Красимира Чахова поздрави участниците в турнира „Играй с националите” от турнето на „Отбор на надеждата”. Спортното мероприятие се проведе пред сградата на Община Стара Загора, а в инициативата се включиха юношите от ПФК „Берое” и ФК „Верея”.
През 2017 г. българският отбор на надеждата ще участва за шеста поредна година на световно първенство по футбол за бездомни хора. Специфичният Мондиал ще се проведе в Осло от 29 август до 5 септември. В шампионата ще вземат участие 48 мъжки и 24 дамски състава от различни страни, като целта на събитието е да подпомогне социалната интеграция на хора в неравностойно положение или лекуващи се от зависимости.
Всяка година десетки деца и младежи, които са израснали в институции или в бедност, получават шанса да тренират безплатно футбол с „Отбор на надеждата”, да участват в 5 селекционни турнира в град София, а 8 от младежите на възраст над 16 години ще представят България на световното първенство.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"