„Българският дух – корени и крила“ – беседа на Георги Изворски

„Човек е ангел с едно крило. Трябва да се прегърнем, за да полетим“

Под сянката на вековния кестен в двора на Алиоловата къща тази сутрин се събраха много казанлъчани и техни приятели, за да се пренесат в духовните тайнства на нашия произход. При голям интерес премина беседата на Георги Изворски и неговата последователка Силвина Белопойчева, посветена на върховенството на духовността.

В дните на Празниците в Долината на тракийските царе присъстващите бяха насочени към дълбините на символите и посланията на слънчевите мистерии, чиито корени тръгват от земите на Древна Тракия. Защото, според Георги Изворски „спасението на хората е в Слънцето, като символ на Доброто и Светлината“. „Да познаваме и почитаме енергията на предците ни, която тече в кръвта ни“ е единственият път, по който можем да се извисяваме духовно, според съвременния учител, последовател на Петър Дънов: „Да знае човек къде е роден, но да се чувства гражданин на Вселената, защото у всеки от нас има искрица от Божия дух.“, поучава той наследниците на древните траки от „Земята на озарените сърца“.

Като важно послание от лекторите прозвуча мъдростта на Древността с думите на Дионис „Човек е ангел с едно крило. Трябва да се прегърнем, за да полетим.“

Гостите бяха посрещнати с красиво наричане за здраве и благоденствие. Известната казанлъшка къща е „създадена от известен чорбаджия в миналото и тогава е работила за материята, а сега посреща светли хора, които да се радват на изкуството“. Духовната беседа в атмосферата на Алиоловата къща намери своето специално място в разнообразната програма на Празниците в Долината на тракийските царе 2017.