Ангелкова: България е един от най-активните членове на Световната организация по туризъм

Бих искала да благодаря на всички, които работиха по пощенската марка

Валидирането на пощенска марка ни дава възможност да се представим като по-добра туристическа дестинация. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на церемонията по валидирането на пощенска марка „2017 – Международната година на устойчивия туризъм за развитие“. На събитието присъстваха и зам.-министър Димитър Геновски и художничката на марката – Татяна Узунова.

„България е един от най-активните членове на Световната организация по туризъм. Акцентирали сме върху културно-историческото наследство на страната. Основният фокус, върху който работим, е да превърнем България в устойчива целогодишна туристическа дестинация“, каза Ангелкова.

Тя обясни, че през септември марката ще бъде представена в Китай, където ще има повече от 100 министри и заместник-министри. „Бих искала да благодаря на всички, които работиха по тази инициатива, и най-вече на художника – г-жа Узунова, която в тези кратки срокове успя да представи характерните традиции за България и историята й в една такава малка картичка“, каза още Ангелкова.