Р. Рапчев: Броят на загиналите в ПТП-та е намалял през 2017 г.

Семейство се размина на косъм от смъртта на АМ "Тракия", но с акт за нарушение

Семейство се размина със смъртта на автомагистрала "Тракия". Джип с немска регистрация избутал от пътя колата и я пратил в канавката. Съпрузите оцелели по чудо. Отървали се невредими, но с глоба.

Според полицаите жената, която е шофирала в момента на инцидента, е виновна за него. Защото загубила контрол над автомобила. Според свидетели обаче причината е друга.

От МВР подозират, че шофьора на джипа може и да е напуснал страната. Въпреки това ще го потърсят, макар и със закъснения. „Полицаите, пристигнали на мястото на инцидента, са видели само един катастрофирал автомобил. От следите и от ситуацията на място, са преценили, че водачът е загубил контрол над колата и е напуснал автомагистралата. Хората са обяснили, че имало автомобил, който ги е притеснил, но не са могли да го опишат, нито да посочат неговата марка. Сами разбирате, че не можем да спрем всеки чужд автомобил, който се движи по автомагистралата, при положение, че сега има огромен гастърбайтерски поток. Ако се знае марката или цвета на колата, тогава може и да се предприеме нещо”, коментира случая пред Нова Телевизия Росен Рапчев, началник на сектор „Пътен контрол” към ГД „Национална полиция”.

Той отчете, че от началото на лятото е намалял общия брой загинали и пътно-транспортни произшествия в сравнение с 2016 г. През юни 2016 г. пътно-транспортните произшествия са били 741, а през юли – 778. За сравнение, през юни 2017 г. катастрофите на пътя са 662, а през юли – 710.

Намалил се е и броят на загиналите – на 61 човека през юни и 84 човека през юли 2017.