Над 90 фирми представят новости на панаира "Селското стопанство и всичко за него" в Добрич

Около 30 на сто от изложителите за първи път участват в панаира

Повече от 90 фирми от България,Италия, Гърция, Турция, Румъния представят новостите в земеделския сектор на международния панаир "Селското стопанство и всичко за него" в Добрич, съобщава БТА.
Кметът на областния град Йордан Йорданов, председателят на Селскостопанската академия професор Васил Николов и Звезделина Иванова,изпълнителен директор на "Добрички панаир" АД, който организира събитието, прерязаха лентата на 25-ото издание на агрофорума.
Около 30 на сто от изложителите за първи път участват в панаира, който се "завърна" на стария си адрес - в спортен комплекс "Простор". В дните до 2 септември земеделските производители в региона ще могат да разгледат нови модели трактори, комбайни, сеялки, градинска техника, технологични линии за обеззаразяване и сортиране на семена, зърносушилни,съоръжения за животновъдството. Изложителите предлагат и нови сортове полски култури за есенната сеитба, препарати за растителна защита, торове и други. Сред новостите на панаира са биологичен тор от стрити скали, тестове за подобряване на здравния статус и репродуктивността на стадата,отоплителни инсталации с биомаса, които предлагат българските представителства на фирми от Великобритания, Япония, Испания. Голям е интересът на земеделските стопани и към етерично-маслените култури и предлаганата техника за отглеждането им.
"Добрички панаир" ще отличи с награди най-активните участници в изложението.