Симеонов: Шумен и арогантен е само 5-6% от Слънчев бряг (видео)

Законът трябва да бъде приложен с цялата му строгост, никой не е над него. На тези хора трябваше да се каже, че безобразията им приключиха

Не съм ласкател, но триумфът на Бойко Борисов е външната политика. Това обяви вицепремиерът Валери Симеонов в сутрешния блок на БТВ.
Той отчете и много други успехи за 100-те дни управление на кабинета „Борисво 3” – увеличение на пенсиите, административни облекчения, механизъм за задържане на децата в училище, чисто море и др.

Всички институции в продължение на два месеца съвестно си вършеха работата и това си личи. За мен беше голямо удоволствие да възстановявам реда и справедливостта, напук на всички, на които това не им харесва. по повод акциите по морето. "27 г. в туризма са създавани едни порочни зависимости - между концесионери и общински съветници-собственици на хотели, хора които се опитват да злоупотребят с правилата заради по-големи печалби. Исках да се сложи край на тези зависимости, затова се намесих, а не защото няма какво да правя през почивните дни", заяви Симеонов.

Никой не може да ме обвини в защитаване на нечии интереси. Всички хотелиери са на моя страна, с изключение на една-две бройки, добави той. Шумен, арогантен и побъркващ хората е само 5-6% от Слънчев бряг, всичко останало са нормални семейни туристи. Протестите означават, че съм си свършил работата. Получих много благодарствени писма от хотелиери и туроператори. Това означава, че проблемът е бил много сериозен, бил е замитан под килима и те приветстват първите стъпки за решаването му, посочи вицепремиерът. Някои заведения в Слънчев бряг правят по 100 000 лв. оборот на вечер, а не могат да си сложат шумоизолация. Законът трябва да бъде приложен с цялата му строгост, никой не е над него. На тези хора трябваше да се каже, че безобразията им приключиха, подчерта Валери Симеонов.

Той е категоричен, че няма противоречие между него и министъра на туризма Николина Ангелкова заради акциите по морето.