В. Радев: До момента нямаме информация да е искан откуп за Адриан

Автомобилът, с който той вероятно е отвлечен, е открит опожарен

Автомобилът, с който се предполага, че е отвлечен 25-годишният син на собственика на „Софавто”, е открит опожарен в близост до Герман, потвърди пред бТВ министърът на вътрешните работи Валентин Радев. По първоначална информация става въпрос за автомобил „Шкода”.

Радев поясни, че в момента се установява дали наистина това е автомобилът, с който е извършено престъплението.

Според бТВ е възможно похитителите да са инсценирали полицейска акция или катастрофа, като по този начин да са извели Адриан от личния му автомобил – схема, позната и от други организирани престъпни групи, свързани с отвличания. След като автомобилът е бил запален, вероятно похитителите са се прехвърлили на друго превозно средство и са избягали.

„До момента нямаме информация да е искан откуп, нито дали похитителите са се свързали със семейството на Адриан”, коментира още вътрешният министър.

Вътрешният министър отказа да даде повече информация по случая, тъй като ако отговори на нашите въпроси, похитителите ще разберат докъде е разследването.

По повод разпилените долари, които бяха намерени разпилени по пътя до Герман, Радев отново потвърди официалната версия на МВР – фалшивите банкноти са филмов реквизит.

Държавата беше разтърсена от два потресаващи случая, свързани с домашно насилие. При единия млада жена беше брутално убита от приятеля си, като по-късно стана ясно, че тя многократно е подавала жалби срещу него, но без реакция от властите. При втория друга жена беше разстреляна от съпруга си посред бял ден пред свидетели. Отново е подавала жалби, отново без реакция.

„Тя е подала четири жалби, заведени са преписки. Едната от тях е предишния ден. Служителите на МВР са действали акуратно. Разследващият е взел данните на мъжа и на другия ден е трябвало да ги предаде на колегите си, но на другия ден е извършено убийството”, поясни вътрешният министър.

По думите му проверка ще установи дали властите са си свършили работата като хората.