Гергана Микова и Димитър Драчев присъстваха на празника на Втора механизирана бригада

Областният управител отправи поздравителен адрес до командира на Втора механизирана бригада бригаден генерал Костадин Кузмов и целия състав

Областният управител Гергана Микова и зам. областният управител Димитър Драчев присъстваха днес на празника на Втора Тунджанска механизирана бригада, който се състоя в Драматичния театър в Стара Загора. Тази година на 1 септември се отбелязват 19 години от създаването на бригадата. Гости на тържеството бяха командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова, Старозагорският митрополит Киприан, офицери, войници и цивилни от състава на бригадата, запасни офицери, граждани.

Г-жа Микова отправи поздравителен адрес до командира на Втора механизирана бригада бригаден генерал Костадин Кузмов и целия състав. „Прекланям се пред Вашата смелост, упоритост и себеотдаденост на великата кауза да служиш на родината си! Прекланям се пред устрема Ви ежедневно да доказвате, че можете да постигате целите си, като работите с чест, достойнство, смелост и висок професионализъм Отправям своите най-искрени и топли пожелания за здраве, лично щастие, успех и благоденствие към Вас, г-н генерал, и към целия състав на бригадата”, написа тя в обръщението си към командира, военните и цивилните от военното формирование.  

По време на тържеството в театъра плакети, грамоти и други отличия получиха офицери и военни, отличили се по време на службата си или при различни спортни изяви.

За своите гости домакините бяха подготвили концертна програма, включваща изпълнения на танцови състави и на най-добрия военен духов оркестър на Сухопътните войски – този на Втора механизирана бригада.