Двама бургаски колоездачи влязоха в националния отбор за обиколката на България

Спорт

03-09-2017, 14:48

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Йордан Анчев стана национален шампион по планинско колоездене

Конкуренцията на Радослав, Недко и съотборниците им в националния отбор не е никак лека

Радослав Константинов и Недко Лазаров от Колоездачен клуб „Черноморец” са включени в националния отбор за стартиращата днес 66-та Обиколка на България. Двамата състезатели се отличиха с изявите си на шампионата на писта, където в компанията на Тодор Янев и Радостин Стойков спечелиха златото на отборното преследване. Радослав пък завоюва злато и на дисциплината скрач, както и на индивидуалното преследване, където дори постави национален рекорд.
Той доминираше и на шампионата на шосе, където записа най-добро време в бягането по часовник, а на общия старт отстъпи първото място на съотборника си в националния тим Николай Михайлов. Така шансовете за български успех на тазгодишната Обиколка на България се увеличават, но по пътя към победата трябва да преодолеят 800 км разпределени в 7 етапа.
Началото е днес в София, от където колоездачите ще се насочат към Троян, преминавайки Беклемето. Втория ден включва два полуетапа - Троян - Плевен, и Плевен - Свищов, а края на Обиколка на България север ще се постави от отсечката Свищов - Елена. Следва почивен ден, след което започва и Обиколка на България Юг с умопомрачителните 235 км от Елена до Ивайловград. От там колоната тръгвам към Стара Загора, а проявата ще приключи на 9-ти Септември в Пловдив.
Конкуренцията на Радослав, Недко и съотборниците им в националния отбор не е никак лека, като на старт ще застанат 80 състезателя от 15 отбора, всеки от които жаден за успехи. Предстои да видим дали развитието на Колоездачен клуб „Черноморец” ще достигне своя зенит именно в най-значимото състезание в историята на българското колоездене.