Кмет и зам.-кмет прерязаха лентата на първата боксова зала в Стара Загора

Спорт

05-09-2017, 09:31

Снимка:

Община Стара Загора

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Двукратният европейски шампион по бокс Даниел Асенов открива новата боксова зала

Инициативата е на фондация „Природа и здраве“ и СНЦ „Боксов клуб Стара Загора“

Кметът Живко Тодоров и ресорният зам.-кмет Красимира Чахова прерязаха лентата на първата общинска боксова зала в Стара Загора. Тя се намира в кв. „Три чучура – юг“, до XI-то Основно училище „Николай Лилиев“. Залата разполага с ринг, съблекалня, баня, 2 гладиатора, лежанка, две шведски стени, 10 боксови чувала за тренировки и пейки за сядане.
На водосвета за здраве и успех присъстваха изпълнителният директор на Българската боксова федерация Венцислав Николов, двукратният европейски шампион Даниел Асенов, петкратният републикански шампион по бокс Антон Димитров, инициатори и спомоществователи, треньори и родители на младите състезатели.
„Благодаря на Стефанка Райкова, че успя да организира всичко това – за кратко време да се направи ремонт на залата, да се съберат треньорите и децата, които ще тренират тук – каза в приветствието си Живко Тодоров. – Благодаря на Петър Чобанов за това, че даде своя принос в Стара Загора да има боксов клуб, какъвто не сме имали от години. Знаете, че нямахме дори лицензиран треньор, който да може да води тренировки. Сега имаме истински боксов клуб, който да участва в първенствата, да може да постига и успехи. За нас е много важно подрастващите да са в залите, да спортуват и да тренират. В днешно време изкушенията на улицата са много. Те са свързани с алкохол, наркотици и други предизвикателства. Ние инвестираме толкова много в спорта, за да може младите да са тук, да се борят да постигат успехи и да си пробиват път в живота, а не да търсят други възможности за изява на улицата и да провалят живота си. Дай Боже тази зала да донесе много успехи и да създаде шампиони за нашия град. Желая Ви успех!“
„От името на Българската федерация по бокс и нейния президент Красимир Инински искам да поздравя организаторите и създателите на това спортно съоръжение – каза на свой ред Венцислав Николов. – Сигурен съм, че тази зала ще доведе до резултати като на четирикратния европейски шампион Даниел Асенов. Един от девизите на спорта е „Нокаут на допинга и на дрогата“. Нашата цел е точно тази – да ликвидираме тези порядки сред младежта, да ги доведем в залата и оттук нататък те да се развият като равноправни членове на нашето общество. Няма да скрия и своето задоволство, че именно старши треньорът Щилиян Кабранов поема работата, което е гаранция за успехи на старозагорския бокс.“
Инициативата е на фондация „Природа и здраве“ и СНЦ „Боксов клуб Стара Загора“. Клубът съществува от миналата година и в него тренират 10 деца и 8 мъже. В актива на клуба вече има сребърен и бронзов медал от републикански състезания, съобщи председателят на фондацията Стефанка Райкова. „Когато преди година се появи идеята за залата, в лицето на кмета срещнахме страхотна подкрепа“ – каза тя. Стефанка Райкова благодари на хората, помогнали за създаването на боксовата зала: Красимир Станев от „Агроконсулт“ ЕООД, Румен Райков от „ВиК“ ЕООД – Стара Загора, Димитър Петков от „НИПИ-М“ АД, Христо Миланов от „ВИК Ремонт“ ООД, Тонка Георгиева от „Логос“, Иван Колев от „Металик“ АД и др. След официалното откриване на новата зала се проведоха демонстративни срещи в боксовия ринг.