"Туин Пийкс 3" с (не)очакван край: Агент Купър се върна в миналото, за да спаси Лора Палмър (Видео)

Разбира се, Дейвид Линч не ни изненада с "хепи енд" и завърши историята с отворен край

25 години по-късно Дейвид Линч и Марк Фрост поставиха зрителите на "Туин Пийкс" в изходна позиция. Близо три десетилетия феновете чакаха да разберат какво се е случило с агент Дейл Купър, който бе обладан от демона Боб... Е, имаше отговори, но май въпросите отново са повече. Или иначе казано, продължението на култовата сага се разви и завърши напълно по "Линчовски".

Oткриващата сцена на "Туин Пийкс: Завръщането", която се оказа от голямо значение за финала

Бяла и тъмна ложа, тулпи, различни времеви линии и измерения, мистерии, фентъзи, сънища, любов, стари и обичани герои от първите два сезона и игралния филм "ТП: Огън, следвай ме", както и нови персонажи, които също станаха част от магията на определяното от мнозина критици за най-велико тв събитие в историята - накратко ообщено това представляваше 18-часовото продължение на "Туин Пийкс"!

Стари и нови персонажи - част от магията, наречена "Туин Пийкс"

В 15 епизода Линч и Фрост разбъркаха една великлепна емоция в пъзел, която няма как да бъде описана в няколко изречения. 15 епизода пък бяха нужни, за да се стигне до 16-ия, в който най-накрая агент Купър се "пробуди" от състоянието, в което бе изпаднал, за радост на милионите почитатели на поредицата.

"Завръщането" на Купър 

И точно когато в 17-ия, предпоследен епизод, нещата сякаш взеха да се подреждат, стигайки до там, че любимият ФБР агент дори се връща в миналото, за да предотврати убийството на Лора Палмър (и успя... донякъде!), дойде финалната 18-та част, която се оказа достоен заместник на клифхенгъра от втори сезон.

Линч преплете минало и бъдеще - Купър пътува във времето, за да спаси Лора Палмър

"What Year Is This?" (в превод - "Коя е година е това?"), пита обърканият Купър в компанията на алтернативна и остаряла версия на Лора Палмър (в ролята отново е Шерил Лий) пред дома й. Писък. Край.

Дали героите наистина попаднаха в друго измерение или всичко, което се случваше през всичките епизоди, бе просто сън? Само Дейвид Линч може да отговори напълно конкретно на тези въпроси. 

Агент Купър и Лора Палмър се изгубиха във времето и пространството

За какво точно се разказва в целия епос "Туин Пийкс" е труден въпрос и надали може да се обясни с прости думи. Трябва да си го гледал, да си го почувствал, да си потънал в историята и вселената на тази невероятна приказка.  

Дали ще има четвърти сезон? Едва ли.

Великанът или The Fireman

"Какво точно оставихме на зрителите? Аз самият си задавам същите въпроси", споделя Кайл Маклоклън пред "HollywoodReporter", допълвайки, че би играл до края на дните си ролята на агент Купър. Роля, която може би ще остане като една от най-героичните одисеи в историята на телевизията. На смелия рицар с добро сърце, който не се отказва никога.

Но "Туин Пийкс" е може би точно това. Едновременно красива и мрачна история за битката между доброто и злото. История, която показва, че тази битка никога не свършва. 

Финалната сцена, за която целият свят говори