Кампания за събиране на излезли от употреба гуми, отработени масла и негодни за употреба батерии и акумулатори

Мисия Пловдив

09-09-2017, 13:36

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Община Пловдив призовава гражданите да се възползват от предоставената възможност

В периода 11 – 15 септември 2017 г. Община Пловдив организира кампания за разделно събиране на отпадъци от излезли от употреба гуми (ИУГ), отработени масла (ОМ) и негодни за употреба батерии и акумулатори (НУБА). Гражданите могат безвъзмездно да предават тези отпадъци на посочения адрес: гр. Пловдив, Район „Северен”, ул. „Георги Бенев” №4, площадка на „Универсметал” ООД от 09:00 до 17:00 ч.
Освен по време на кампаниите за събиране, гуми могат да бъдат предавани на площадка на ОП „Чистота“ за безвъзмездно предаване на разделно събрани отпадъци от домакинствата в Район „Южен“, ул. „Даме Груев“ № 64А, всеки ден от 8:30 до 17:00.
За предотвратяване и ограничаване замърсяването на въздуха, водите и почвите, както и ограничаване риска за човешкото здраве и околната среда е забранено изоставянето, нерегламентираното изхвърляне или друга форма на неконтролирано обезвреждане на ИУГ, ОМ и НУБА, както и изгарянето, с изключение на случаите, в които лицата, притежават съответното разрешение по чл. 35 от Закона за управление на отпадъците.
В случай на злонамерено запалване на ИУГ може да подавате сигнали на тел. 6111 – Пловдивски Общински инспекторат или в Районните полицейски управления.
Община Пловдив призовава гражданите да се възползват от предоставената възможност.