Участниците в последния етап на колоездачната обиколка потеглиха от Стара Загора

Носител на жълтата фланелка стана Виталий Бутс от Украйна

Точно в 10,30 ч. от Стара Загора към Пловдив потеглиха колоездачите, участници в последния етап от 66-та Международна колоездачна обиколка на България.

Зам.-кметът по спортните дейности в Община Стара Загора Красимира Чахова с пистолетен изстрел даде старта на колоната, предвождана от олимпийската надежда на Стара Загора и България Стефан Христов, участник в Олимпиадата в Рио 2017.

Финалът на предпоследния етап от обиколката беше аплодиран вчера от гражданите на Стара Загора, обявен за „Европейски град на спорта 2017“. Носител на жълтата фланелка стана Виталий Бутс от Украйна, който измина 147.5 км трасе от Ивайловград до Стара Загора за 3ч.,24 мин. 36 сек. Станислав Башков от Беларус бе втори, а трети аржентинецът Николас Перес , който се състезава за отбора на „Хемус“, Троян. Зелената фланелка за най-активен състезател от вчерашния предпоследен етап бе за Ферит Джан Шамас от Турция.
От площада пред общината в Стара Загора, по бул. „Цар Симеон Велики” и бул. „Свети Патриарх Евтимий”, колоната се отправи към околовръстния път в посока Богомилово, откъдето ще тръгне към финала в Пловдив.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен