Ева Майдел: Проектът за безжичен интернет в целия ЕС е крачка към един полезен Евросъюз

Мисия

12-09-2017, 16:22

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

“С програми като WiFi4EU ние променяме образa на ЕС, който вече не подава формуляр, а е полезен за хората”, каза българският евродепутат от ЕНП/ГЕРБ Ева Майдел след одобряването на проекта WiFi4EU от Европесйкия парламент днес.
WiFi4EU е план на ЕС, който ще позволи създаването на над 5000 зони с безжичен интернет в обществени места (болници, библиотеки и др.) в целия ЕС. Европейското финансиране за плана ще трябва да бъде разпределено на балансиран географски принцип на първите кандидати до изчерпването на средствата.
Ева Майдел допълни, че се надява решението да подпомогне една от най-важните трансформации на Европа – дигиталната. Само с нея, ЕС ще може да настигне глобалните си конкуренти в дигиталната икономика и иновациите.
“Kато евродепутати ние трябва да работим заедно с местните власти от тук нататък, за да сме сигурни, че WIFI4EU няма да стигне само до тези, които вече и без това знаят какво е широколентов интернет. Важно е той да стигне там, където може да създаде повече шансове за знание, за ново начинания и идеи”, каза още Ева Майдел.