Зам.-кметът на Стара Загора Красимира Чахова с плакет от министъра на спорта

На срещата беше обсъден и проекта за нов Закон за физическото възпитание и спорта

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетен плакет на заместник-кмета по спортните дейности в Община Стара Загора Красимира Чахова, която завоюва 2 медала - златен на 2000 м стипълчейз и сребърен на 400 м с пр. от IX-те Световни мастърс игри, които се проведоха в края на април т.г. в Оукланд, Нова Зеландия.

Министър Кралев удости с плакети българските медалисти от игрите за ветерани, а Здравка Йорданова (олимпийски шампион по гребане и председател на Българска мастърс федерация) му благодари от името на ветераните за доброто взаимодействие между министерството и федерацията.

„Поздравявам Ви за успехите и Ви благодаря за усилията, които полагате. Вие сте доказателство, за това че за любовта към спорта и желанието за победа няма възраст“, каза министър Кралев. Той обсъди с ветераните подготовката им с Българска мастърс федерация, чиято дейност Mинистерството на младежта и спорта подпомага финансово. На срещата беше обсъден и проекта за нов Закон за физическото възпитание и спорта и мерките, които предвижда за ограничаване на т.нар клубове-фантоми.

На нея присъстваха и още двама шампиони от Стара Загора – бизнесмените Христо Михалев и Пламен Михалев. Христо Михалев спечели 4 медала (3 златни – сингъл, двойки мъже, смесени двойки, 1 сребърен – отборно), а Пламен Михалев – 3 медала (2 златни – двойки мъже, отборно, 1 сребърен – сингъл).

В Нова Зеландия българският отбор записа най-доброто си представяне на олимпийските игри за ветерани, откакто съществуват те. Над 50 наши ветерани, които участваха в по няколко дисциплини в 5 вида спорт (лека атлетика, вдигане на тежести, бадминтон, кану-каяк и ориентиране) в различни възрастови групи като успяха да спечелят общо 38 медала.

Сред участниците в срещата бяха Асен Златев (олимпийски шампион по вдигане на тежести), Ангел Генчев (носител на европейска титла и бронзов световен медалист по вдигане на тежести), 82-годишният лекоатлет Петър Панайотов и доайенът на ветераните лекоатлетката Розка Станчева.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен