Областният управител пожела успешна нова учебна година в гимназиите по туризъм и транспорт

Мирослав Петров отбеляза, че е твърдо убеден във важността на професионалното образование за икономическото развитие на региона и страната

Областният управител Мирослав Петров пожела успешна нова учебна година на учениците в професионалните гимназии по туризъм и транспорт в Плевен.

Петров отбеляза, че е твърдо убеден във важността на професионалното образование за икономическото развитие на региона и страната.  „Подготовката в съответните специалности, която предоставяте на младите хора, им дава едно чудесно предимство – прави ги уверени, че могат още след завършване на своето образование веднага да започнат работа. А търсене на добри професионалисти, мотивирани да разгърнат своя потенциал, повярвайте ми,  има”, каза областният управител Мирослав Петров.

Той се обърна и към учениците с призив да бъдат последователни, отговорни и решителни в преследването на мечтите си. „Знайте, че онова, което днес във вас инвестират държавата, учителите, вашите родители и самите вие, в утрешния ден е безценен капитал за успешен старт в живота. Възползвайте се от него! Желая на всички здраве, късмет и  дръзновение!”, каза още областният управител на Плевен Мирослав Петров.

С приветствени слова за първия учебен към учители и ученици се обърнаха и директорите на двете професионални гимназии.

"Бъдете любознателни и мечтайте. Това винаги ще ви тласка към развитие и ще ви води към нови хоризонти”, обърна се към учениците директорът на ПГ по туризъм Малинка Маринова. Тя благодари на новоприетите деца за доверието, което са гласували на преподавателския състав и ръководството на училището и ги увери, че ще направят всичко по силите си и ще вложат целия си професионализъм и енергия, за да оправдаят високите очаквания.

"Всяко начало е съпътствано от вълнение. Предстоят много избори. По –лесен е пътят надолу, но поемайки по пътя нагоре вие се устремявате към истински стойностното. Очакват ви грижовните класни ръководители, много приятни моменти и необятните простори на знанието”, каза в приветственото си слово за 15 септември директорът на ПГ по транспорт Наско Найденов.

Танцовият състав „Алеко пее и танцува” отправи своя музикален поздрав към всички присъстващи, след което директорите на двете гимназии лиснаха мечета с вода за късмет и успешна нова учебна година.