Над 100 деца от цялата страна участват в тридневен детски турнир по футбол

Мачовете се играят на два терена на спортен център “Берое”

Зам.-кметът на Стара Загора Красимира Чахов откри втория ежегоден турнир по футбол под наслов „Децата бъдещето на България”, в който участват над 100 деца от цялата страна, родени през 2010 г. Малките състезатели са от ДФК Шампион, Ботев (Пловдив), Локомотив (Пловдив), Берое, Дунав (Русе), ФА Бургас спорт, ДЮФК Янтра (Габрово), ФК Болярчета (Велико Търново) и Олимпия (София).
„Идвам от стадион „Берое”, където се провежда Балканиада по лека атлетика за ветерани, а най-възрастният ни участник на 19ти септември навърши 95 години. Невероятен контраст! От най-възрастните към току-що прохождащите и чакащи своите звездни мигове и часове на слава. Уважаеми родители, благодаря, че сте тук, че подкрепяте своите деца, защото те имат нужда от тази подкрепа.Искам да поздравя всички гостуващи отбори, че са пропътували толкова много километри и са дошли днес тук и следващите 3 дни ще вземат участие в турнира. И най-вече детски футболен клуб „Шампион”, адмирации за тях, за всичко това, което правят. На добър час на всички!”, пожела зам.-кметът.
ДФК Шампион за втори път събира някои от най-добрите школи в България на едно място. Децата бяха поздравени с изпълнения на мажоретки към Центъра за подкрепа за личностно развитие и деветгодишната Милица Тодорова.
Мачовете се играят на два терена на спортен център “Берое” (бивш завод “Берое”). Организаторите от ДФК Шампион - Костадин Меразчиев и треньорът Диян Петков, обявиха че на децата няма да им липсва нищо. А специално за техните родители също са организирани състезания и игри с награди. Турнирът продължава до 24 септември.
Той е организиран от Детски футболен клуб „Шампион“ и Община Стара Загора.