Цветанов: Поздравявам всички спортуващи деца, техните родители и треньори и им благодаря!

Зам.-председателят на ГЕРБ откри Европейската седмица на спорта във Велико Търново

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов даде старт на Европейската седмица на спорта във Велико Търново, предаде пресслужбата на ГЕРБ. Цветанов откри спортното мероприятие заедно с кмета на града Даниел Панов, зам.-министъра на спорта Ваня Колева, евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел и финалиста в дисциплината 200 метра бътерфлай от световно първенство по плуване в Будапеща тази година Антъни Иванов.

Наред с атрактивните демонстрации на клубовете, днес в старопрестолния град са предвидени множество занимания, както за активно спортуващи, така и за родители, деца и младежи, които тепърва ще изберат с какъв спорт да се занимават.

Събитието се провежда за трета поредна година в старата ни столица и е организирано от Министерството на младежта и спорта. От своя страна ММС е координатор за България на инициативата #BeActive на Европейската комисия, а Община Велико Търново партнира с днешните прояви.

„Поздравявам всички спортуващи деца, техните родители и треньори и им благодаря! Надявам се все повече подрастващи да избират спортните зали и терени, защото освен здраве, дисциплина и възможност за изява, спортът е и ефикасна превенция на насилието“, заяви Цветан Цветанов пред присъстващите.