Цветан Цветанов разгледа наскоро ремонтирания път за Преображенския манастир край Търново

Мисия

24-09-2017, 15:49

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Пътят е построен през 1935 година, единственият ремонт до сега е бил през 70-те години

Днес председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов посети Преображенския манастир край Велико Търново. Пътят, който отвежда до храма, бе в окаяно състояние и наскоро бе ремонтиран. Трайното възстановяване на 2,5 – километровата отсечка бе ангажимент, който Цветанов пое към избирателите си от Великотърновски регион и игумена на манастира отец Георги през месец март, когато в рамките на предизборната кампания посети това свято място. Заедно с лидера на ПГ на ГЕРБ бяха и великотърновският кмет Даниел Панов, евродепутатът Евай Майдел и зам.-министърът на спорта Ваня Колева.

Пътят е построен през 1935 година, като единственият ремонт, който е правен до сега, е полагането на тънък слой асфалт през 70-те години.  В началото на месец август Министерски съвет отпусна целеви средства в размер на 250 000 лева, с които отсечката бе отводнена и изцяло преасфалтирана. Преображенският манастир е не само любимо място за миряни от околностите, но и атрактивна дестинация за български и чужди туристи. Той е истински символ на българщината и неизменна част от облика на региона.

„Радвам се, че днес успях да се насладя на посещението си в това уникално и зареждащо място. Истински щастлив съм, че оказахме необходимата подкрепа за цялостния ремонт на единствената пътна връзка към него. Вече миряните и туристите ще стигат до светинята по хубав нов път“, сподели Цветан Цветанов.