Легендата в щангите Наим Сюлейманоглу е приет в критично състояние в болница

Личният лекар на Наим Аднан Багръачък заяви, че ако не се направи трасплантация на черния дроб, легендарният щангист може да загуби живота си

Трикратният олимпийски и световен шампион на България и на Турция по вдигане на тежести Наим Сюлейманоглу е приет в болница в Истанбул в критично състояние, съобщават от БНТ. Според съобщения в турските медии, Наим е бил приет с диагноза остра чернодробна недостатъчност и се намира в интензивното отделение в болница в квартала Бакъркьой.

Според медиите Наим изпаднал в кома и състоянието му е критично. Личният лекар на Наим Аднан Багръачък заяви, че ако не се направи трасплантация на черния дроб, легендарният щангист може да загуби живота си.
 Близък на Наим, който пожела анонимност, заяви че разполагат с много малко време да намерят донор. Научили за състоянието на Наим, в болницата се стекоха много негови близки и колеги. Преди няколко години Наим пак беше приет в болница в критично състояние. Тогава престоя близо 40 дни в болницата и успя да подобри здравословното си състояние. 


Наим Сюлейманоглу е роден в България преди 50 години, но от средата на 80-те години на миналия век се състезава за Турция. За нашата родина той печели две световни титли, а по-големите му успехи са за Турция. За южната ни съседка е печелил три олимпийски титли, пет световни и две европейски. Има и един бронз от шампионат на Стария континент, спечелен в София през 2000 г.
Снимка на Деня

Щрихи от Плевен