Цветанов: Повече от 3000 отпаднали от училище деца са върнати в класните стаи

Мисия

26-09-2017, 13:27

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Повече от 3000 отпаднали от училище деца, са били върнати в образователната система, благодарение на междуведомствените мобилни екипи, сформирани във всички общини в страната. Това съобщи на пресконференция във Велико Търново председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

Подобен механизъм за сътрудничество между институциите и неправителствения сектор е създаден за първи път у нас, коментира Цветанов

1100 eкипa с над 11 600 cлyжитeли са работили по темата на територията на страната, в навечерието на новата учебна година. Посетени са били повече от 20 000 семейства, като експертите са проверявали на място обстоятелствата, довели до отсъствие на децата им от училище.

По повод факта, че около 200 000 българчета липсват от информационните масиви на МОН, Цветан Цветанов коментира, че повечето са извън страната със своите семейства. Образованието е основен приоритет на правителството, припомни Цветанов. “Дa oбвъpжeм вcичкo, кoeтo e cвъpзaнo cъc coциaлнaтa пoмoщ и тoвa, кoeтo дъpжaвaтa пpaви, зa дa пoдпoмoгнe ceмeйcтвaтa, нo и дa бъдe aнгaжимeнт нa poдитeлитe дeцaтa им дa бъдaт в клacнaтa cтaя“, каза още той.