Спортисти, зам.-министър на спорта и кметове дадоха старт на инициативата „Бъди активен”

Спорт

27-09-2017, 14:33

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Зам.-министър открива инициативата "Бъди активен"

Събитието се провежда в много европейски градове на целия континент и цели да насърчи обикновените хора и децата към активен и здравословен начин на живот

С физзарядка, бягане и хвърляне на баскетболен кош беше даден старт на инициативата „Бъди активен“, която е част от Европейската седмица на спорта в Пловдив. Точен удар упражниха децата от КСУ „Олга Скобелева“ и „Княгиня Мария Луиза“, както и техните връстници от Спортно училище „Васил Левски“. В инициативата се включиха заместник-министърът на спорта Ваня Колева, заместник-кметът Георги Титюков, кметът на район „Западен” Димитър Колев, двукратният олимпийски шампион Николай Бухалов.

Събитието се провежда в много европейски градове на целия континент и цели да насърчи обикновените хора и децата към активен и здравословен начин на живот.

Заместник-министър Ваня Колева остана възхитена от спортната база, която има Пловдив и специално похвали Младежкия център и изградените до него игрища и спортни съоръжения.

„Пловдив е град с невероятни традиции в спорта“, сподели Георги Титюков, който поздрави от името на кмета инж. Иван Тотев присъстващите и припомни, че Пловдив беше първият български град на спорта през 2015 г.

За да подкрепят децата и техния спортен хъс, бяха дошли надеждата на леката атлетика Лили Георгиева, Мария Йовкова – европейска шампионка по тенис на маса за двойки, Александра Начева, световна вицешампионка по троен скок.

За уцелилите баскетболния кош Петър Зехтински, директор дирекция „Спорт и младежки дейности“,  беше осигурил сладка награда.