Най-тежкото наказание за единия от тримата ученици, били учител в Садово

Припомняме, че на 19 септември учителят по английски език Антон Велков бе нападнат и бит с кол от 17- годишния ученик от гимназията

Педагогическият съвет на Професионалната гимназия по селско стопанство в Садово наложи най- тежкото наказание на единия от тримата ученици, участвали в инцидента с бития учител. Това съобщи за „Фокус” директорът на гимназията Димитър Йорданов.
Педагогическият съвет в Професионалната гимназия по селско стопанство в Садово се е провел днес.
„Емил Янев ще бъде преместен от дневна в самостоятелна форма на обучение, с решение на съвета”, каза директорът.
По думите му съгласно новия закон за образование това е най-строгата санкция спрямо провинил се ученик. Той ще трябва да идва на изпити, за да продължи образованието си. Другият от тримата – Атанас Георгиев, който удари учителя си с дървен кол, все още е задържан в ареста, не е приключило делото срещу него и няма как да бъде наказан от Педагогическия съвет. Срещу него е повдигнато обвинение за хулиганство и той ще отговаря пред съда като пряк извършител на престъплението.
Третият е Васко Боянов, който се е самоизключил през месец август, тъй като не се е явил на поправителни изпити. Именно това е бил и поводът да е в гимназията в деня на инцидента, за да провери дали още е техен ученик. Васко е трябвало да подаде заявление за самостоятелна форма на обучение, но тръгнал да разтървава приятеля си по време на скандала с учителя.
Тримата бяха задържани от полицията в деня на инцидента, а по-късно в ареста остана само Атанас Георгиев.
Припомняме, че на 19 септември учителят по английски език Антон Велков бе нападнат и бит с кол от 17- годишния ученик от гимназията Атанас Георгиев. В процеса на разследването стана ясно, че той е нанасял ударите с кол по главата на учителя. Другите две момчета само са били свидетели на случилото се.