Пловдив гостува на фестивала Materadio в Матера Европейска столица на културата 2019

Пловдив Лайф

30-09-2017, 13:57

Снимка:

фондация „Пловдив 2019“

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Това е първото българско участие на фестивала

Пловдивската джаз певица и организатор на фестивала „Пловдив Джаз фест“ Мирослава Кацарова бе избрана от италианските партньори да представи града ни в Матера.
Придобилият изключителна популярност фестивал Матерадио е част от програмата на Матера 2019 и се организира в партньорство между Radio RAI 3 и „Матера 2019“ и тази година се проведе от 21 до 24 септември под мотото “Radici e percorsi” (Корени и пътеки). Тазгодишното издание включва и различни локации и пространства в града – места за срещи, активно включване в културни събития и социални контакти.
Това е първото българско участие на фестивала, който се провежда за седми път в италианския град. На сцената на централния площад в Матера, заедно с Мирослава излязоха джазмените Миро Турийски, Веселин Веселинов-Еко и Христо Йоцов, представяйки новия албум “My Cinema“.
Участието на представителите на Пловдив Джаз фест се осъществи в партньорство между „Пловдив 2019“ и „Матера 2019“. Водещият от Radio RAI 3, основен организатор на проявата, сподели, че сътрудничеството между двата града – бъдещи Европейски столици на културата, е забележително.
Екипът на Пловдив Джаз Фест, чийто издания са вече част от официалната програма на Пловдив Европейска столица на културата, успя да се срещне и с организаторите на Джаз фестивала в Матера, с които обмениха опит и поставиха начало на възможности за партньорство за обмен на артисти.