Бащата на стрелеца от Лас Вегас бил банков обирджия, сред най-издирваните от ФБР

Според вестниците той е обрал три банки

Бащата на стрелеца от Лас Вегас Стивън Падок бил банков обирджия и в списъка с най-издирваните престъпници  на ФБР, съобщи брата на Стивън - Ерик.
"Името му беше Бенджамин Хоскинс Падок. Ние не го познавахме. Аз не го познавах. Той беше в затвора и избяга", разказа Ерик пред местни медии, цитиран от The Guardian.
Вестници от 60-те години на миналия век споменават за Бенджамин Падок, като посочват, че е издирван за банкови обири в Аризона. Според вестниците той е обрал три банки.
От публикации от 1971 г. пък става ясно, че Бенджамин Падок е избягал от затвор в Тексас през 1968 г. В статията се споменава, че Падок е женен и има четири деца.
В списъка с най-издирваните престъпници на ФБР Бенджамин Падок е описан като въоръжен и опасен, съден за банкови обири и кражби на автомобили.
Беджамин Падок е заловен в Орегон 10 години след бягството си от затвора, съобщава NBC News.
Стивън Падок откри стрелба в Лас Вегас, като уби 58 души и рани поне 515. Той се самоуби след престрелка с полицията, за да не бъде арестуван.
Според полицията той не е имал криминално минало. Информацията потвърждава и брат му, който обяснява, че Стивън дори не е имал глоби за неправилно паркиране.