Ева Майдел бе сред делегатите в работна група на ЕНП „Икономика и социална политика“ в Брюксел

Тази работна група на ЕНП се фокусира върху намиране на решения за икономическите и финансови трудност

Вчера в Брюксел евродепутатът Ева Майдел бе част от работна група на Европейската народна партия /ЕНП/ „Икономика и социална политика“ като делегат на ГЕРБ. Тя дискутира със свои колеги от политическото семейство на ЕНП темите: Дигитално включване и засилване на ролята на средната класа в Европа.
„Въздействието на дигиталната трансформация отдавна влияе на икономиките на държавите в ЕС. Важно е сега да помислим заедно как да направим така, че гражданите да извлекат ползите от дигитализацията и да я превърнат в реални работни места. Уверена съм, че ключът за това са дигиталните умения“, заяви Ева Майдел след срещата.
Тази работна група на ЕНП се фокусира върху намиране на решения за икономическите и финансови трудност, които Европа изпитва след кризата, както и върху въпроси свързани с демографското развитие и възможностите за изследвания и иновации в Европа.
След срещата Ева Майдел обсъди и възможни проекти за Европейските избори през 2019 със заместник-председателя на ЕНП Дара Мърфи, както и онлайн платформата на ЕНП „Скъпи граждани“ (http://www.dearcitizen.eu/)