Ал. Ненков: Комисията по конфликт на интереси е една от най-уважаваните в Брюксел

Провеждаме конкурси навсякъде и няма законови нарушения в пазначенията ни

В студиото на БНТ Александър Ненков от ГЕРБ и Стоян Мирчев от БСП сблъскаха мненията си по случая "Кумгейт". Според Стоян Мирчев доказателствата за шуробаджанащината са с космически размери. 2/3 от държавните назначения по време на управлението на ГЕРБ стават без конкурс. Александър Ненков заяви, че навсякъде се провеждат конкурси отрече и няма законови нарушения при назначенията в администрацията.

"Ако някъде има нарушен закон, нека всеки да си понесе отговорността. Ако има доказателства, че някой от назначените е виновен за нещо, направил е нещо нередно, незаконно, всеки да си носи отговорността. Ако днес Елена Йончева не излезе и не покаже на Делян Добрев "схемите", за които говори, тя трябва да се извини публично. Трябва да има граница на допустимостта", коментира Ненков.

Според депутата от ГЕРБ Комисията по конфликт на интереси е една от най-уважаваните в Брюксел. Той счита, че е съвсем нормално, когато някой е на ръководен пост, да назначи близки и роднини, ако имат нужната квалификация.