Патрисия Желева от СУ "Васил Левски" е 21-ят Млад кмет на Стара

Тя защити темата „Вашите младежки инициативи за най-добрия град за живеене, Стара Загора”

Единадесетокласничката Патрисия Желева от СУ „Васил Левски" е 21-ят Млад кмет на Стара Загора, избрана след бурни емоции снощи в Младежкия дом. Тя защити темата „Вашите младежки инициативи за най-добрия град за живеене, Стара Загора”, която жребият ѝ отреди. Кандидатката предложи да има повече училищен обмен между старозагорски ученици и деца от други страни, като по този начин младите ще могат да разменят и обменят не само знания, но и културни традиции; за спорта в училищата - създаване на безопасни игрища с каучукова настилка. Патриция завърши предизборната си реч с думите „Да бъдем промяната, която искаме да бъдем”, с която вероятно спечели журито и публиката.
В състезанието за престижния и желан от младите хора „пост“, се впуснаха още 5 безстрашни, умни и компетентни млади хора: Емануил Тенев от ПГСАГ „Л. Байер”, Венцислав Стойчев, ТГ „ Княз Симеон Търновски”, Динко Колев - ППМГ „Гео Милев”, Свилен Стоянов - ГПЧЕ „Ромен Ролан” и Явор от ПГЕТ „ Г. Раковски”.
Тази година те се състезаваха за кметския стол по 7 теми, като жребий определи коя от тях ще защитава всеки участник едва минути преди дебата. В първия кръг всеки участник разви темата заедно с поддържащия си екип и публично разясни какво би правил ако бъде избран, отговори и на въпроси от журито и публиката.
Училищните делегати пуснаха своя вот в тъмната стаичка, което опредеи крайният резултат. Общо 21 делегати подадоха 21 действителни бюлетини. Журито, на свой ред, също се „консултира” помежду си и даде своята оценка според оригиналността, аргументираността, креативността, реакциите на нестандартна ситуация, чувството за хумор. Решенията на журито и делегираните представители съвпаднаха в избора си.
„Да е честит мандатът на новоизбраната кметица и заместникът ѝ Свилен Стоянов от ГПЧЕ „Ромен Ролан" и да работят честно и всеотдайно за Млада Загора, с един сплотен екип, в новия мандат 2017/2018 година!", пожела директорът на Центъра за подкрепа за личностно развитие Искра Иванова.