Най-добрите млади бриджори от страната и Балканите си дават среща в Стара Загора

Игрите се провеждат в хотел „Верея” на 4 и 5 октомври от 18:00часа

Най-добрите млади бриджори от страната и Балканите си дават среща в Стара Загора на 4 и 5 октомври. „Европейският град на спорта 2017“ е домакин на II-рото Балканско младежко отборно първенство, с участието на 6 отбора от 6 държави, и на II-ри Регионален младежки бридж фестивал, с участието на най-добрите младежи и девойки от България.
Наред с тях в хотел „Верея“ се провежда и традиционната 10-та Балканиада за мъже и жени. Бридж турнирите бяха открити днес от секретаря на Община Стара Загора Делян Иванов, който поздрави участниците от името на ръководството на Община Стара Загора. „Ние се радваме, че годината, в която сме обявени за „Европейски град на спорта“, сме домакин и на първата игра на карти, която официално е обявена за спорт. Благодарим на г-н Тони Русев и на Българската бридж федерация, че извоюваха домакинство за нашия град, което е подкрепа на нашата крайна цел - да създаваме все по-добри условия за спорт в град Стара Загора“, заяви в приветствието си Иванов.
Председателят на Българската бридж федерация Тони Русев благодари за подкрепата на Община Стара Загора, Контур Глобал и Пиреосбанк, за това, че са направили възможност най-доброто състезание на Балканския полуостров да бъде в Стара Загора. „Всяка година нашият спорт бележи ръст и ние всяка година се хвалим с все по-големи успехи. Най-големият успех са младите хора, които тази година са за втори път с нас“, коментира той.
Специални гости на състезанието утре ще бъдат президентът на Европейската бридж лига Ив Обри и главният ковчежник Жозеф Харсени.
Игрите се провеждат в хотел „Верея” на 04.10 и 05.10. до 18:00часа.
Регистрирани са участници от 7 държави: Хърватия, Гърция, Румъния, Сърбия, Турция, Словения, България. Наградният фонд за X Балканиада по бридж е 2000 евро. Награждаването на участниците ще бъде на 05.10.2017 г. в 20:00 часа в хотел Верея.