Тереза Мей: Готови сме за всякакви варианти в преговорите за Брекзит

Тя се извини на своите съпартийци за лошия резултат на предсрочните избори през юни

Британският министър-председател Тереза Мей каза днес, че правителството й се подготвя за всякакъв развой в преговорите за излизане на Великобритания от Европейския съюз, включително възможността те да приключат без споразумение, предаде Асошиейтед прес.
Мей заяви, че "е изключително в наш интерес преговорите да успеят" и да доведат до нови отношения между Великобритания и ЕС.
Тя обаче каза, че "е наша отговорност като правителство да се подготвим за всяка евентуалност".
"И нека да уверя всички в тази зала - именно това правим", заяви Мей в реч в края на годишния конгрес на Консервативната партия.
Тя се извини на своите съпартийци за лошия резултат на предсрочните избори през юни, на които консерваторите загубиха своето мнозинство.
Мей каза, че правителството ще похарчи допълнително два милиарда британски лири (2,7 милиарда долара) за достъпни жилища и за поправяне на съсипания според нея жилищен пазар, посочва Ройтерс.
Тя добави, че ще наложи таван на цените на енергията във Великобритания.
По думите й нейната партия трябва даконсерватори

се бори за "консервативен дневен ред от основното течение".
"Това е консерватизмът, в който вярвам, консерватизъм на честността, справедливостта и предоставянето на възможности за всички, консерватизъм, който поддържа британската мечта жива за ново поколение", каза Мей.
При произнасянето на речта Мей на няколко пъти се закашля и загуби гласа си и трябваше да пие вода и да вземе бонбон против кашлица.
Речта й също така беше прекъсната от протестиращ човек, размахал документ, който се дава на служителите, когато те напускат своя пост.
Мъжът се оказа известният комик Лий Нелсън, чието истинско име е Саймън Бродкин. Докато охраната го извеждаше от залата, той заяви, че външният министър Борис Джонсън, за когото се смята, че има амбиции за премиерския пост, му бил казал да даде документа на Мей.
Комикът спомена и лидера на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин, на когото също искал да даде такъв документ, посочва ТАСС.
Нелсън е известен с подобни изяви. През 2015 г. той замери с пачка долари тогавашния президент на Международната футболна федерация (ФИФА) Йозеф Блатер на пресконференция.
Мей каза, че предсрочните избори са спасили Великобритания от заплахата на шотландския национализъм и са отхвърлили идеята за произвеждане на втори референдум за независимост на Шотландия.
Тя заяви, че консерваторите остават привърженици на плановете за модернизация на ядрения щит на Великобритания.