След страхотна битка, Надал спря Григор за втори финал в Пекин

Димитров остава с една победа от 10 мача срещу Надал

Григор Димитров отпадна на полуфинал на турнира от категория АТР 500 в Пекин на твърди кортове, съобщават от БФТенис. Българинът отстъпи във великолепен мач на световният №1 Рафаел Надал с 3:6, 6:4, 1:6 за 2 часа и 18 минути. Така Димитров остава с една победа от 10 мача срещу Надал.
В първия сет Рафа стигна до пробив в четвъртия гейм. В седмия гейм Димитров поведе с 40:15 при сервис на Надал, но испанецът се спаси от връщане на брейка. При 5:3 Рафа сервира за частта и успя при първата си възможност.
Втората част започна с пробив на нула за Рафа. В третия гейм Димитров  успя да отрази нови два брейк пойнта. Това даде самочувствие на Гришо, който изравни играта и върна пробива за 3:3. В десетия гейм Димитров успя да реализира втората си възможност за спечелване на сета при сервис на Рафа.
Надал проби и в началото на заключителния сет при четвъртата си възможност. Испанецът стигна до втори брейк за 3:0. В шестия гейм Димитров поведе с 40:0 при сервис на съперника, но Рафа заигра фантастично и спаси подаването си. При 1:5 българинът губеше с 15:40 на свой сервис и Надал спечели при втория мачбол.
Григор Димитров завърши с 10 аса и 8 двойни грешки.