РЗИ Добрич затвори пет обекта за продажба на дрехи втора употреба

Мисия Добрич

08-10-2017, 10:06

Снимка:

pixabay.com

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

РЗИ Добрич раздава балони за детската пътна безопасност (фоторепортаж)

Спрени са стоки на стойност 5071.21 лв.

През втората половина на месец септември РЗИ Добрич е извършела общо 28 проверки в 23 обекта за търговия с дрехи втора употреба на територията на община Добрич, 5 от които с преустановена дейност.

В  5 обекта е установено, че се предлагат за продажба стоки  (дрехи за деца до едно годишна възраст втора употреба , обувки втора употреба,  лично бельо втора употреба и детски играчки втора употреба), които не се допускат, съгласно Наредба №27 за здравните изисквания към дрехите втора употреба, във връзка с което са предприети необходимите мерки за административна принуда. До юридическите лица, експлоатиращи обектите са издадени 5 предписания за спиране реализацията на установените забранени стоки втора употреба, на обща стойност 5071.21 лв.,  потвърдени с  5 Заповеди на Директора на РЗИ-Добрич за унищожаване/пренасочване на наличните количества от  установените забранени стоки. Съставени и връчени са  5 акта за установяване на административни нарушения на отговорните лица.

В обектите са представени документи за извършена обработка на дрехите втора употреба, предимно извън територията на страната, като в представено удостоверение за един от обектите е констатирано, че не  е вписан използвания дезинфектант и метода на прилагане. За отстраняване на нередностите и осигуряване на документ, придружаващ всяка една партида  дрехи с необходимата информация, съгласно изискванията на наредбата, е издадено предписание. Същото ще бъде проконтролирано в законовия срок.