Здравният министър открива новия Университетски информационен център в МУ

Животът

09-10-2017, 08:14

Снимка:

МУ – Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Университетският информационен център е единствен по рода си в цялата страна

Министърът на здравеопазването проф. Николай Петров ще бъде гост на официалното откриване на Университетски информационно-административен център към Медицински университет – Пловдив в понеделник, 9 октомври. По време на посещението си проф. Петров ще разгледа и Симулационния тренировъчен център, който е най-големият комплексен тренировъчен център за медицински специалисти в Република България. Поредната голяма инвестиция на Медицински университет – Пловдив.
Университетският информационен център е единствен по рода си в цялата страна. Той ще предоставя нови информационни услуги на българските и на чуждестранните студенти и ще помага за по-бързото адаптиране на новоприетите.
В сградата са обособени три функционални звена. Първото ще предоставя пълна информация за стъпките на адаптация на новоприетите студенти. Второто е за административни услуги, където ще се извършва консултиране и подготовка на документи, необходими за МВР, здравни застраховки, банки и други. Третото специализирано звено ще обслужва и подпомага студенти в неравностойно социално положение.
В модерния архитектурен комплекс се намират и двата вече функциониращи центъра –Информационен център и Център за кариерно развитие, както и Учебен отдел на Ректората. Тук са и административните офиси на Факултета по медицина и на отдела „След дипломно обучение“.
В просторната сграда има зали за презентация, информационни и приемни зали за обслужване на студентите, каса, книжарница и интернет-кафе. Центърът ще работи така, че всичко в него да се случва на едно място – за максимално улеснение на студентите в административните процедури.
Инвеститор в проекта за двуетажната сграда е Медицински университет – Пловдив. Тя беше построена за срок от седем месеца. Стойността на инвестицията е 3 241 692 лева.
Изграждането на Университетския информационен център залегна в Строителната програма за мандата 2015-2019 година.