Министър Кралев връчи почетни плакети на бронзовите медалистки от Световното първенство по волейбол

Нашите волейболистки до 23 години спечелиха бронзовите медали на световното в Словения

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни плакети на българските волейболистки, които спечелиха бронзови медали на Световното първенство за жени до 23 години в Словения и на техния треньорски щаб.
„Благодаря Ви за силното представяне и големия успех. Женският ни волейбол имаше нужда от тези медали, които се надявам да послужат като стимул за нови победи“, каза Кралев пред отбора, треньорския щаб начело с Антонина Зетова, вицепрезидента на Българската федерация по волейбол Любо Ганев и директора на националните отбори Валентин Помаков.
По време на срещата Кралев разказа на състезателките за срещата, която той и президентът на Българската федерация по волейбол инж. Данчо Лазаров проведоха в Италия с президента на Европейската централа Александър Борочич по повод намерението на България да се кандидатира за страна-домакин на Европейското първенство по волейбол за жени през 2021 г.
„Това беше нашата бърза реакция след Вашия успех, защото през 2021 година Вие трябва да сте гръбнакът на женския национален отбор. Ако спечелим домакинството, ще имате възможност да играете пред българска публика до полуфинал. С успехите идват и големите очаквания към Вас“, заяви Кралев пред момичетата.
Старши-треньорът Антонина Зетова изтъкна, че спечелените бронзови медали от Световното първенство в Словения са първи за нашия женски волейбол на чужда територия.
„Поколението е много качествено и перспективно“, обобщи Зетова.
Вицепрезидентът на федерацията Любо Ганев също благодари на отбора и изрази увереност, че женският волейбол върви в правилна посока.
„Работи се сериозно в клубовете и виждаме голяма перспектива във Вас“, коментира той пред националките.
Българските волейболистки до 23 години заслужиха бронзовите медали от Световното първенство, след като в мач за третото място надиграха силния тим на Доминиканска република с 4:2 (12:15, 15:8, 15:11, 16:18, 15:11, 15:9). Това е исторически бронз за България в тази възраст, след като нашият тим завърши на 7-о място на първенството през 2015 г.

Те спечелиха бронз от СП по волейбол за жени до 23 години:

1. Гергана Димитрова – капитан
2. Мирослава Паскова
3. Моника Кръстева
4. Вангелия Рачковска
5. Полина Нейкова
6. Мирела Шахпазова
7. Мария Данчева
8. Ивета Станчулова
9. Елица Баракова
10. Силвана Чаушева
11. Ралина Дошкова
12. Жана Тодорова

Ивона Димитрова - Тийм мениджър
Антонина Зетова - Старши треньор
Асен Методиев - Асистент треньор
Боби Крумов – Физиотерапевт
Милен Кирилов - Статистик

 
    
Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"