Делио Роси ще търси по-офанзивна тактика за Левски

Италианският специалист иска да я направи на 3-5-2

Треньорът на Левски Делио Роси обмисля да направи промяна на схемата на игра на отбора. В момента "сините" играят с постройка 4-2-3-1, но италианският специалист има идея да я трансформира на 3-5-2, пише "Тема спорт".

Желанието за корекция идва от факта, че в тима няма стабилен ляв краен защитник. На тази позиция се изявява Иван Горанов, но е неубедителен в представянето си. Отдясно играе Милош Цветкович. Сръбският бранител започна колебливо кариерата си на "Герена", но в последно време е подобри представянето си. Въпреки това той може да бъде преквалифициран на десен халф-бек, ако схемата на игра се промени. Цветкович е достатъчно остър в офанзивен план, има добро центриране и няма проблем да надиграе противников състезател.

Ако действително Делио Роси реши да смени схемата на игра на тима, то през зимната пауза задължително Левски ще се подсили с още един класен централен защитник.  Към момента твърди титуляри са Давид Яблонски и Холмар Ейолфсон. Димитър Пиргов е с неясен статут. Той изгуби титулярното си място за сметка на исландеца, а в същото време договорът му изтича в края на сезона. На този етап не е ясно дали ще му бъде предложен нов.

На "Герена" са на мнение, че при схема 3-5-2 може да се говори за по-офанзивно лице на Левски.


Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"