Съдът в Ген. Тошево наложи наказание „пробация“ на мъж, избил зъб на свой съсед

Постановената присъда подлежи на обжалване и протест

Районният съд в Генерал Тошево наложи наказание „пробация“ за срок от 12 месеца на мъж, причинил средна телесна повреда на свой съсед в село Великово.

Пострадалият и подсъдимият живеели в съседство на една улица, като семействата им имали вражда заради многото животни, които се отглеждали в двора на нападателя. По този повод на 30 юни миналата година възникнал скандал между подсъдимия и брата на пострадалия, който прераснал в сбиване. 40-годишният потърпевш се опитал да потуши скандала и да разтърве двамата мъже, но също бил ударен, като му била причинена средна телесна повреда, изразяваща се в избиване на зъб. Увреждането е довело до затруднения в дъвченето и говоренето на мъжа.

30-годишният подсъдим е наказан с пробация, която включва задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично за срок от 12 месеца, задължителни периодични срещи с пробационен служител и включване в програма за обществено въздействие за същия срок. Мъжът ще трябва да плати и направените по делото разноски, както и разноските на пострадалия по договор за правна защита и съдействие.

Постановената присъда подлежи на обжалване и протест в 15- дневен срок.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен