Т. Дончев: Не може да се говори за война между институциите

С нетърпение очаквам алтернативния бюджет, който опозицията се кани да представи

Политическият дебат в момента отсъства. Вместо него БСП подхвърля схеми с цел омаскаряване. Това обяви вицепремиерът Томислав Дончев по ТВ Европа. Къде е разговорът за Бюджета, къде са предложенията на левицата, пита Дончев. Според него за оставка на правителството не може и да се мисли в момента.

„С нетърпение очаквам т.нар. алтернативен бюджет, който опозицията се кани да представи. Това е истински разговор. Бюджета да отдели милиард ,два, три, искам да чуя предложения. Бюджетът не е държавата да дава – ако някой има предложения да ги дава. Това е разговор от който има смисъл. Другото е бой. Не че когато се подхване подобен разговор не се разменят удари от двете страни. Но не е хубаво да има принизяване а цели политически дебат“, заяви Дончев.

Вицепремиерът е категоричен че война между ГЕРБ и президента няма. Относно твърденията на БСП за роднински назначени от ГЕРБ Дончев препоръча да се сезират отговорните институции, за всеки техен сигнал, а не само да говорят в медиите.

"Приемането на антикорупционния закон няма да пребори корукцията ако няма обществена нагласа за това", смята вицепремерът Дончев, според когото в момента очакванията от законопроекта са прекалено големи.